Noodverordening in Hazerswoude-Dorp vanwege asbest na zeer grote brand

HAZERSWOUDE-DORP - Burgemeester Liesbeth Spies heeft een noodverordening afgevaardigd voor een gedeelte van Hazerswoude-Dorp nadat er bij de zeer grote brand woensdag op een boerderij een aanzienlijke hoeveelheid asbest terecht is gekomen in de nabijgelegen woonwijk.

Alleen de bewoners van de circa zeventig huizen die in het asbestgebied liggen en de specialisten die de asbest opruimen mogen in het afgezette gebied komen. De woningen staan in de Jan van Goijenstraat, Hobbemastraat, Pieter Brueghelstraat, Albert Cuypstraat, Vincent van Goghstraat, Ferdinand Bolstraat en Jacob Marisstraat. Het gebied ligt ten westen van de Gemeneweg.

In dit gebied is de noodverordening van kracht

De bewoners van deze huizen moeten deuren en ramen gesloten houden en ventilatie uitgeschakeld laten. Ook moeten zij binnen in hun huis blijven. Als mensen hun woning willen verlaten, moeten ze dat te voet doen. Schoenen waarop ze lopen moeten buiten blijven staan en handen moeten gewassen worden. Auto's worden schoongemaakt.

Het gaat twee tot drie dagen duren voordat alle asbest is opgeruimd. Vrijdag of zaterdag zal dit werk zijn afgerond. De noodverordening blijft in ieder geval tot die tijd van kracht. Met stofzuigers maken witte pakken dragende specialisten de straten, tuinen en straat- en tuinmeubilair schoon.