Noussair Mazraoui, Maureen Koster, Diede de Groot en AZC winnen op Sportgala

Sportgala 2019 winnaars Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Noussair Mazraoui (sportman), Maureen Koster (sportvrouw), AZC Alphen (sportploeg), Ghizlane Barraki (jeugdsporter), Lizzy de Greef (sportbelofte), Amanda Hopmans (sportcoach), Alphense Boys (sportvereniging) en Diede de Groot (sportpenning) zijn vrijdagavond in de prijzen gevallen tijdens het Alphens Sportgala in vogelpark Avifauna.

Mazraoui werd voor de tweede keer uitgeroepen tot sportman van het jaar. In 2018 brak de voetballer van Ajax door. Hij debuteerde in de hoofdmacht en is inmiddels de vaste rechtsback van de Amsterdammers. Mazraoui was met twee doelpunten beslissend in de Champions League en het had niet veel gescheeld of hij was geselecteerd om met Marokko deel te nemen aan het WK voetbal in Rusland afgelopen zomer. Naast Mazraoui waren ook Jelle Sels (tennis) en Sammy Wagensveld (boksen) genomineerd voor de prestigieuze sportprijs.

Dit artikel gaat verder onder deze foto van Noussair Mazraoui op het Sportgala-podium

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

Dankzij haar achtste plek op de EK atletiek, de Europese veldlooptitel met Team Nederland en twee gouden medailles op nationale kampioenschappen is Maureen Koster (atletiek) voor de vierde keer gekroond tot sportvrouw van het jaar in de gemeente Alphen. Voetbalscheidsrechter Lizzy van der Helm en (baan)wielrenster Amber van der Hulst waren de andere twee genomineerden.

Het landskampioenschap en het winnen van de bekerfinale leverde AZC Alphen (waterpolo) de sportploeg van het jaar-prijs op. Tweevoudig nationaal kampioene turnen Ghizlane Barraki is de beste jeugdsporter van 2018 en Alphense Boys heeft de gemeente Alphen nationaal het beste op de kaart gezet en werd daarom uitgeroepen tot sportvereniging van het jaar.

Dit artikel gaat verder onder deze foto waarop AZC de prijs voor beste sportploeg in ontvangst neemt

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

Rolstoeltennis grote winnaar

Nieuw is de sportbelofte-prijs. Ieder jaar wordt een sporter verkozen die de potentie heeft om ooit een wereldtopper te worden. De winnaar wordt een jaar lang gesponsord door InSport Helden. Lizzy de Greef, een van de grootste rolstoeltennistalenten ter wereld, is het geworden.

Amanda Hopmans, woonachtig in Alphen, heeft de sportcoach-prijs in ontvangst genomen. Zij is de trainer van 's werelds beste rolstoeltennisster Diede de Groot. Zelf komt De Groot niet in aanmerking om sportvrouw van Alphen te worden, omdat ze niet in Alphen woont. Wel werd ze door wethouder Gert-Jan Schotanus onderscheiden met de sportpenning van de gemeente Alphen.

Onder deze foto van Lizzy de Greef (l), Diede de Groot (m) en Amanda Hopmans (r) kun je kijken naar onze tv-reportage 

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)