OM in beroep tegen vrijspraak Benthuizenaar voor doden vrouw in Thailand

Gepubliceerd op 04 februari 2020 om 16.06 uur

BENTHUIZEN - Het Openbaar Ministerie (OM) is in beroep gegaan tegen de vrijspraak van Bert den D. De inwoner van Benthuizen werd in december niet veroordeeld tot gevangenisstraf voor het doden van zijn Maleisische vrouw in Thailand. Het OM had elf jaar cel tegen de man geëist, maar de rechtbank vindt dat er te weinig bewijs is.

Het slachtoffer, Rose Sulaiman, verdween in november 2007. Een jaar later werd haar lichaam gevonden in een beerput naast het huis waar ze met Bert den D. woonde. De verdachte was op dat moment al met zijn zoontje vanuit Thailand via Spanje naar Nederland vertrokken. Eind 2016 werd de Benthuizenaar aangehouden nadat Thailand had gevraagd aan de Nederlandse staat om de strafzaak over te nemen. Den D. ontkent iets met de zaak te maken te hebben.

Volgens het OM staat vast dat Rose om het leven is gebracht en is Den D. de enige persoon die dat gedaan zou kunnen hebben. De rechter stelt dat er geen bewijs is voor de manier waarop Rose is omgekomen en dat er geen bewijs is dat Den D. erbij betrokken was. Ook de optelsom van verdachte feiten die aan Den D. kleven is geen bewijs.

Lees ook: Doodsoorzaak moord Rose Sulaiman niet vast te stellen: vermoeden: verwurging

advertentie advertentie