Gepubliceerd op 01 Januari 2020 om 10.25 uur

Ondanks drie voertuigbranden flink minder oud en nieuw-incidenten in gemeente Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De brandweer moest tijdens oud en nieuw uitrukken naar de Snijdelwijklaan (Boskoop), Preludeweg (Alphen aan den Rijn) en Rossinihof (Alphen aan den Rijn) om voertuigbranden te blussen. Veiligheidsregio Hollands-Midden meldt dat er vier voertuigen zijn uitgebrand of schade hebben opgelopen.

Een schuur achter een woning aan de Koningin Julianastraat in Benthuizen is in vlammen opgegaan. De meeste andere voorvallen waren container- en afvalbranden. Ook zijn de nodige bushokjes gesneuveld tijdens oud en nieuw.

Toch ligt het aantal incidenten in de gemeente Alphen een stuk lager ten opzichte van de vorige jaarwisseling, heeft de veiligheidsregio op nieuwjaarsochtend bekendgemaakt: 38 in 2019-2020, om 67 in 2018-2019. De brandweer moest vijftien keer in actie komen, de politie 27 maal. De veiligheidsregio plaatst wel de kanttekening dat vorig jaar de incidenten over een ruimer tijdvak werden gepubliceerd.

Vorig jaar

Tijdens de vorige jaarwisseling werden er in de gemeente Alphen 23 branden gemeld. Dat was er één meer dan tijdens oud en nieuw 2017-2018. De politie moest 44 keer in actie komen. Dat was een afname van 14 procent. Eén persoon werd aangehouden, vanwege illegaal vuurwerkbezit. Het jaar daarvoor telde de gemeente Alphen nog drie arrestanten.


Uitgebrande bestelbus van Kern Kinderopvang in Boskoop (Foto: 112Boskoop)
advertentie
 
advertentie