Onderzoek naar nachtbus tussen Alphen en Leiden gaat er komen

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De vorig jaar november door Nieuw Elan aangekondigde motie om te onderzoeken of er een nachtbus kan komen tussen Alphen aan den Rijn en Leiden is donderdagavond aangenomen door de Alphense gemeenteraad. Dat betekent dat het onderzoek ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.

Het is een plan van Nieuw Elan (Alphen aan den Rijn), DURF (Katwijk) en D66 (Teylingen). Nu rijden er na 00.30 uur geen bussen meer vanaf Leiden Centraal naar de drie gemeenten. Het voordeel van een nachtelijk vervoersnetwerk is dat deze regio's worden aangesloten op de OV-netwerken van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Alphen is 's nachts matig bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation van Alphen aan den Rijn is niet aangesloten op het nachtnet. Alphenaren moeten na een avond stappen per trein of bus op Schiphol zien te komen, om met de Q-liner naar Alphen aan den Rijn te rijden. Het idee is om een pilot te draaien met een nachtbus die in het weekend één of twee keer rijdt naar Leiden.

Stemming gemeenteraad

Voor (30): Nieuw Elan (8), CDA (6), GroenLinks (5), D66 (3), ChristenUnie (2), PvdA (2), SP (2), RijnGouweLokaal (1), Lijst Bontekoe (1).

Tegen (5): VVD (5).

35 van de 39 raadsleden waren aanwezig

Lees ook: Komt er een nachtbus tussen Alphen aan den Rijn en Leiden?