Ongeluk taxi met drie jonge kinderen: chauffeur zwaar onder invloed van alcohol

ALPHEN AAN DEN RIJN - De taxichauffeur die afgelopen vrijdag een ongeluk veroorzaakte terwijl hij jonge kinderen vervoerde, was zwaar onder invloed van alcohol. Zijn werkgever heeft de 58-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn op non-actief gesteld. 'Wij vinden het verschrikkelijk om te constateren dat de chauffeur onder invloed zijn werk heeft uitgevoerd', zegt Tony Duits, manager bij groepsvervoerbedrijf Willemsen de Koning.

Drie kinderen van vijf jaar zaten in het taxibusje toen het voertuig omstreeks 13.30 uur botste op een politieauto. Dat gebeurde pal voor het politiebureau in Alphen aan den Rijn, op het kruispunt van de President Kennedylaan met de Kees Mustersstraat. Uit een ademanalyse bleek dat de man 890 ug/l blies, zo'n vier keer meer dan de toegestane hoeveelheid. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

De ouders van de kinderen zijn door het desbetreffende vervoerbedrijf geïnformeerd dat de bestuurder voor hun kinderen à la minute wordt vervangen. Willemsen de Koning stelt dat de man in het bezit is van een geldige verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een taxipas. Ook worden de chauffeurs frequent gescreend door de screeningsautoriteit van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

'Tevens worden chauffeurs voordat zij starten met hun werk uitgebreid opgeleid. Gedurende de continue screening zijn geen signalen over deze chauffeur naar boven gekomen', verklaart Duits. 'Wij betreuren het enorm dat dit ondanks deze screenings en trainingen toch heeft kunnen gebeuren.' De politie heeft de taxichauffeur aangehouden en zijn rijbewijs in ingevorderd. Binnenkort moet de man zich verantwoorden tegenover de officier van justitie.