ONLIVE cross-over inspiratieweekend in De Aarhof

ALPHEN AAN DEN RIJN – Eenzaamheid, milieuvervuiling en de inclusieve en gepolariseerde samenleving; dat zijn de thema’s die centraal staan tijdens de nieuwe editie van het cross-over improvisatieweekend ONLIVE 2 SOCIETY. Het improvisatieweekend vindt plaats van 31 maart tot en met 2 april in de STA-ART Galerie in winkelcentrum De Aarhof.

Het improvisatieweekend is een evenement op zich, maar het dient tevens als openingsweekend voor de ONLIVE 2 SOCIETY-expositie die te zien is van 31 maart tot en met 4 mei. De centrale thema’s worden gedurende het openingsweekend en de expositie niet uit het oog verloren en zijn terug te zien in de verschillende kunstvormen, waaronder muziek, dans, poëzie en theater.

ONLIVE verenigt en verbindt en staat voor samenwerking tussen alle kunstvormen en mensen waar ook ter wereld. Net zoals tijdens de vorige editie van afgelopen zomer, zijn nu ook kunstenaars, muzikanten, schrijvers en fotografen aanwezig om live te creëren, te improviseren en te inspireren.

Live creëren en improviseren

Het openingsweekend wordt vrijdag 31 maart afgetrapt met onder meer kunstenaar Remon Baan en LED flow artist Eva van den Oever. Ook is pianist en componist Bo de Myttenaere van de partij. De zaterdag 1 april staat daarentegen volledig in het teken van het live creëren van kunst. Daarnaast zorgt onder meer singer-songwriter Naomi Snell, bekend van de Beste Singer-Songwriter van Nederland, voor een muzikale ‘touch’.

De groep artiesten komt op zondag 2 april opnieuw bij elkaar om live te creëren en te improviseren. Op deze dag zorgt het kwartet van Thailo van Ree voor de muziek in bossanovastijl.

Theatervoorstelling

Bij de verschillende thema’s die centraal staan gedurende de expositie en het improvisatieweekend, hoort ook een theatervoorstelling die zaterdagavond 1 april wordt opgevoerd. De voorstelling komt van de hand van Masakr Elsinor en wordt opgevoerd door een internationale cast bestaande uit acteurs en kunstenaars uit Tsjechië en Madrid.

Tijdens de voorstelling wordt live een schilderij gecreëerd in combinatie met muzikale improvisatie en een bijbehorend theatraal verhaal. De voorstelling onthult overwegingen die spelen bij de mens en die gericht zijn op de huidige samenleving en haar vermogen om te bezwijken bij gevoelens zoals angst en haat.

Ook is er een ervaringsdeskundige aanwezig, die tevens een woordkunstenaar is, om te praten over de thema’s die de voorstelling aanhaalt; kunst is namelijk een vorm die helpend kan zijn om bepaalde taboes te doorbreken en zaken bespreekbaar te maken.