Ontdek het boerenleven in Aarlanderveen op Campina Open Boerderijdagen

Open boerderijdagen Campina Foto: Campina

AARLANDERVEEN - Boerderijen door heel Nederland zijn tijdens de Open Boerderijdagen op vrijdag 19 en maandag 29 mei open voor publiek. Familie Verduijn van boerderij De Vooruitgang aan de Achtermiddenweg stelt op 29 mei haar erf open.

Campina houdt de Open Boerderijdagen voor de zestiende keer. Het biedt iedereen de kans om kennis te maken met het boerenleven. Er zijn speelse en educatieve activiteiten voor jong en oud, zoals een rondleiding op de boerderij, het vouwen van windmolentjes, blind proeven, schminken en een boerderijbingo.

De deelnemende boeren vertellen op de Open Boerderijdagen meer over het reilen en zeilen op de boerderij en wat zij doen op het gebied van duurzaamheid.

De Vooruitgang

Jaap (59), Margreet (56) en Joost (23) Verduijn hebben een melkveehouderij met dagrecreatie in Aarlanderveen. 'We hebben 65 melkkoeien die worden gemolken met een melkrobot. Op onze boerderij hebben we 36 hectare grasland met veel agrarisch natuurbeheer en weidevogels. Daarnaast hebben we het 'planetproof' melk, dagrecreatie met ontvangstruimte voor familiedagen, bedrijfsuitjes, kinderpartijtjes en schooluitjes en schoolexcursies.'

Boerderij De Vooruitgang doet voor de elfde keer mee aan de Open Boerderijdagen en is maandag 29 mei te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is vrij.