Oostkanaalweg dit weekend dicht: werkzaamheden voor nieuwe fietsbrug

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Oostkanaalweg/N207 is van vrijdagavond 29 september 21.00 uur tot en met maandagochtend 2 oktober 06.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Het gaat om beide richtingen tussen het kruispunt met de Oranje Nassausingel en de rotonde naar Aarlanderveen.

Tijdens het weekend worden de palen geheid voor de draagconstructie van de Raadsbrug, de nieuwe fietsbrug over het Aarkanaal naar de Burgemeester Bruins Slotsingel. Omdat de palen direct naast de weg komen te staan, wordt het verkeer vanuit werkbaarheid en veiligheid omgeleid.

Autoverkeer wordt omgeleid. Het openbaar vervoer, de hulpdiensten, (brom)fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de naastgelegen parallelweg. Die wordt daarvoor vrijgehouden.

Kortere route

De nieuwe fietsbrug gaat via de Burgemeester Bruins Slotsingel naar de Nieuwkoopseweg. Hij kruist daarbij de Westkanaalweg, het Aarkanaal en de N207/Oostkanaalweg. Fietsers tussen Aarlanderveen, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn kunnen dan gebruik maken van de kortere route, een nieuwe oost-westverbinding die al jaren ontbreekt.

De officiële ingebruikname van de brug is in het najaar van 2024 gepland.