Opbouw Trekkertrek in enorme hitte: ‘Anders komt de planning in de knel’

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - Over iets meer dan een week scheuren vrachtwagens en trekkers weer over de baan tijdens de Trekkertrek Familiedag in Koudekerk aan den Rijn. Ondanks de enorme hitte wordt er op het terrein stug doorgewerkt om het evenement in goede banen te leiden.

'We moeten al een aantal dingen opbouwen zodat we niet met de planning in de knel komen', zegt Rick van den Bosch namens de organisatie. 'Daarbij moet je denken aan een aantal torens die we langs de baan neerzetten en het plaatsen van aggregaten. Zulke dingen moeten al aanwezig zijn voordat we de rest kunnen opbouwen.'

Donderdag loopt het kwik op tot zo'n 35 graden, ook vrijdag worden deze tropische temperaturen verwacht. 'Sommigen zijn van plan om vrijdag extra vroeg te beginnen, dan zijn de temperaturen iets beter vol te houden', zegt Van den Bosch.

Live op televisie

Ook dit jaar zendt Studio Alphen de Trekkertrek Familiedag live uit op radio en televisie. Vanaf 14.00 uur worden de verschillende trekkertrekwedstrijden in beeld gebracht.

Lees ook: Trekkertrek in Koudekerk ook dit jaar live op televisie bij Studio Alphen