Opknapbeurt Europapark ingeperkt, nieuwe skate- en tennisbaan komt er wel

Europapark Foto: John Wiersma

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'We hebben gekozen voor een beperktere aanpak in het Europapark', vertelde wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan) afgelopen donderdag bij het presenteren van de Kadernota voor 2025. 'We kunnen niet het volledige plan tot uitvoer brengen.' 

Wél door gaan de ontwikkeling van de skatebaan, het opknappen van de tennisbaan en de komst van een pumptrackbaan. 'Omdat we zien dat daar vraag naar is', verklaart de wethouder.

Het college presenteerde eind vorige week een set aan maatregelen om het begrotingstekort van de komende jaren op te lossen. Dat tekort gaat onstaan, omdat het Rijk drie miljard euro bezuinigt op het gemeentefonds. 

Fietsers worden niet omgeleid

Wat bijvoorbeeld niet doorgaat zijn de plannen om fietsers om te leiden, zodat zij niet meer in de gedeelde ruimte komen. Volgens de wethouder is de overlast 'niet onoverkombaar', waardoor besloten is om daar te bezuinigen.

'Het is niet aan mij om nu te zeggen of dat in 2026 wel gebeurt. Dat zal aan de wethouder van die periode zijn. Diegene zal dat ook doen met nieuwe inzichten.'