Gepubliceerd op 08 November 2019 om 11.51 uur

Oplossing voedselbank in zicht: opslag- en uitdeelplek in Diamantstraat

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er is een oplossing voor het huisvestingsprobleem van de voedselbank in zicht: de locatie van De Blije Wijk in de Alphense Edelstenenbuurt is het beoogde permanente voedselbankonderkomen. Het is de bedoeling dat zowel de opslagplek als het uitdeelpunt gecombineerd worden op één (gedeeltelijke nieuwbouw)locatie.

'We hebben nog wel een weggetje te gaan', waarschuwt wethouder Han de Jager (CDA). 'We praten al lang over een locatie voor de voedselbank, maar dit zou tot succes kunnen leiden.' De kosten zijn nog wel een punt van discussie. 'Eerst onderzoeken of deze plek geschikt is, dan kijken we daarna naar de kosten', aldus De Jager daarover.

Duidelijkheid in voorjaar 2020

ChristenUnie luidde vorige week donderdag de noodklok tijdens de algemene beschouwingen. Gemeenteambtenaren hadden tegen het voedselbankbestuur gezegd dat hun uitdeellocatie aan de Briljantstraat volgend jaar mogelijk moet sluiten en dat een alternatief uitdeelpunt in de plaats Alphen aan den Rijn vooralsnog niet voor handen is. En dat terwijl de voedselbank al jaren op zoek is naar een permanente locatie met opslag en uitdelen in één.

'Druk helpt altijd', antwoordt De Jager op de vraag of de kreet van ChristenUnie heeft bijgedragen aan het vinden van deze mogelijke oplossing. De wethouder verwacht in het voorjaar van 2020 duidelijkheid te kunnen verschaffen over de toekomst van de Alphense voedselbank.

Hieronder kun je het radio-interview met wethouder Han de Jager (CDA) beluisteren.
advertentie
 
advertentie