Oud-wethouder Kees van Velzen nieuw bestuurslid stichting Kringloop Alphen

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN – Oud-wethouder en voorzitter Stichting Groene Hart Kees van Velzen is sinds 1 januari 2024 aangetreden als nieuw bestuurslid van Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn.

Van Velzen kondigde aan het einde van 2021 aan dat hij na de verkiezingen van 2022 na 17 jaar als wethouder besloot om te stoppen. Hij was toe aan een nieuwe uitdaging. ‘Het was een mooie periode, maar ik heb nog heel veel energie en vind veel andere dingen óók leuk, die ik graag nog wil doen’, aldus Van Velzen.

Lovende woorden, maar Van Velzen blijft nuchter

‘Kees van Velzen is een verbinder. Vanuit zijn bestuurlijke achtergrond is hij graag bezig met verschillende partijen: overheid en niet overheid, bedrijf en particulier, met als einddoel: duurzaamheid en het doorgeven van de wereld aan de volgende generaties’, schrijft de stichting.

‘De samenwerking met Kees in zijn functie als wethouder hebben we altijd als bijzonder prettig en constructief ervaren. We zijn blij dat we iemand met zijn staat van dienst en ervaring bereid hebben gevonden om mee te denken over de toekomst van de kringloop’, vertelt Martin van Keeken, directeur van Stichting Kringloop Alphen.

Henk den Duijn, voorzitter van het bestuur van Stichting Kringloop Alphen en zelf oud-burgemeester, vult aan: ‘Een man met zijn ervaring en connecties is een enorme aanwinst voor onze organisatie en een extra impuls voor de hergebruik- en werkgelegenheidsdoelen die we nastreven.’ Van Velzen blijft nuchter onder de complimenten: ‘Ik heb gewoon zin om me voor deze mooie organisatie in te zetten.’