Overval Hoogvliet met groot steekwapen gepleegd, aangehouden verdachten lijken daders

Foto: John van der Tol

BOSKOOP - De twee daders van de overval op supermarkt Hoogvliet aan de Burgemeester Colijnstraat in Boskoop zaterdagavond, hebben het aanwezige personeel met een groot steekwapen bedreigd. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Met een onbekend geldbedrag zijn de overvallers ervandoor gegaan.

De twee mannen die later op de avond werden aangehouden, blijken volgens de politie ook de vermoedelijke daders te zijn. Een van de twee mannen droeg op het moment van de arrestatie een rugzak bij zich met een deel van de buit erin.

Op basis van het signalement dat het supermarktpersoneel aan agenten gaf, is een klopjacht op de daders gestart. Vanuit de politiehelikopter werden de mogelijke overvallers getraceerd en gevolgd. De twee mannen zaten op een scooter en reden naar een flat in Waddinxveen. Eenmaal daar aangekomen stapten zij van hun rijwiel af en betraden het complex.

Daarop gingen politieagenten met hun honden ook het flatgebouw in om de twee aan te houden. De verdachten probeerden te ontkomen, maar zonder succes. De opgepakte mannen komen uit Delft en zijn 21 en 25 jaar. In de omgeving van het Gouwebos zijn meer gestolen spullen aangetroffen.

Getuigenoproep

De politie is nog op zoek naar getuigen. Mogelijk hebben mensen of voertuigen opvallend in de omgeving van de Burgemeester Colijnstraat gestaan. Mensen worden verzocht om contact op te nemen met de politie. Dat kan via de telefoonnummers 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Daarnaast vraagt de politie om camerabeelden. Bijvoorbeeld van een dashcam in een auto, een videodeurbel of een beveiligingscamera.

Lees ook: Overval supermarkt Hoogvliet in Boskoop, twee verdachten aangehouden