Overzicht bekervoetbal: vijf zaterdagteams op pole position

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys Zaterdag, Zwammerdam, BSC '68, Aarlanderveen en Hazerswoudse Boys hebben het bereiken van de tweede ronde van de districtsbeker West II volgende week in eigen hand. Alphense Boys won met 0-10 van Roodenburg (doelpunten: Brandon Tichem 4x, Mustapha Yachou 2x, Stojan Sekic 2x, Casper Koreman, Jesse Boateng). Aan een gelijkspel tegen Lugdunum heeft de ploeg van trainer John Cuvelier voldoende om zaterdag 14 september het startbewijs voor de tweede ronde te grijpen. Ook een nederlaag kan in theorie nog volstaan, omdat Alphense Boys drie punten voor staat op Quick Boys 2 en Lugdunum.

Zwammerdam en BSC '68 hebben op basis van het doelsaldo aan een gelijkspel tegen hun concurrenten voldoende voor de tweede ronde. Damme treft volgende week GSV, BSC '68 ontvangt Nieuwkoop. Zwammerdam won zaterdag met 9-3 van Koudekerk. Koen Woudenberg en Jordi de Groot maakten drie doelpunten, Mitchell Bons, Justin Bons en Ruben de Bruin scoorden één keer. Namens Koudekerk waren Bas van Heerdt, Thom Westdijk en Ricardo van Rijswijk trefzeker. BSC '68 versloeg Sportief met 1-4. Lody Dijkhuizen, Nick Holstege, Thimo Stolk en Stijn van Leeuwen tekenden voor de doelpunten.

Als Hazerswoudse Boys en Aarlanderveen winnen van respectievelijk Bodegraven en WDS, hebben beide teams ook de knock-outfase bereikt. Aarlanderveen was met 4-0 te sterk voor Woubrugge. Jorn Poelwijk, Aziz el Bouazatti, Bryan de Heer en Davey Grimmelius scoorden. Jari Meertens, Ivo Vogelaar en Vito Martens bezorgden Hazerswoudse Boys de 3-0 zege op Moerkapelle. Floreant won knap met 3-2 van TAVV. Ward van de Hoogen, Jeffrey Hilgeman en Luuk Speijer scoorden voor de Boskopers, die bij winst op NSV '46 volgende week - afhankelijk van gunstige resultaten van de concurrentie - de volgende ronde nog kunnen bereiken.

Uitgeschakeld

Bernardus en Alphia zijn kansloos voor het bereiken van de tweede ronde. Al won Bernardus zaterdag wel met 2-1 van VEP dankzij treffers van Jeffrey van der Heijden en Daniël van Leeuwen. Alleen als Bernardus volgend weekend een doelsaldoverslag van vijftien goedmaakt met Haastrecht, kan het bekertoernooi nog worden voortgezet. Alphia verloor met 2-4 van GSV. De doelpunten kwamen van Bryan de Bruin en Nando Meijer.

Zondag verloor Alphen met 4-3 van Nicolaas Boys. Ferry van Leeuwen, Jan de Lange en Justin Verberg scoorden. Alphen heeft nog een kleine theoretische kans, maar dan moet Alphen volgende week met ruime cijfers winnen van Petronia en moet HOV/DJSCR met minimaal verschil te sterk zijn voor Nicolaas Boys.