Parajudoka Daniel Knegt uit Hazerswoude-Dorp wint goud

HAZERSWOUDE-DORP – Parajudoka Daniel Knegt uit Hazerswoude-Dorp heeft goud gewonnen in de teamwedstrijd op het Europese kampioenschap. De 39-jarige blinde judoka won hiermee de eerste Nederlandse gouden medaille tijdens de European Para Championships.

Knegt had tijdens twee van de drie wedstrijden een hoofdrol. Hij vormde tijdens het toernooi in Rotterdam een team met de Zweed Oscar Widegren (-90 kg) en de Roemeense judoka’s Alex Bologa (-60 kg) en Daniel Vargoczki (-73 kg). Ze versloegen Oekraïne, Turkije en Frankrijk in de strijd om het goud. De laatste partij tegen Georgië verloren de mannen met 4-3.

In het individuele toernooi wist Knegt het brons net niet te veroveren. Hij verloor na een spannende strijd van Onur Tastan uit Turkije, die er met de derde plaats vandoor ging. Knegt nam wraak tijdens het teamtoernooi, toen wist hij wel van Tastan te winnen.