Peter Bontekoe blijft eenmansfractie in gemeenteraad

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Peter Bontekoe gaat zich niet aansluiten bij een andere politieke partij. In ieder geval blijft het raadslid uit Boskoop tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 zelfstandig. Een volwaardige nieuwe politieke partij die opkomt voor de kleine kernen behoort tot de mogelijkheden, zegt Bontekoe.

In 2017 stopte Bontekoe bij CDA na een verschil van inzicht. Enkele maanden later sloot Bontekoe zich aan bij Nieuw Elan. Mede dankzij de voorkeursstemmen op Bontekoe kwam Nieuw Elan tot tien zetels. Het huwelijk hield niet lang stand. Een half jaar na de verkiezingen brak Nieuw Elan met Bontekoe.

De afgelopen maanden dacht Bontekoe na over verschillende opties: van stoppen tot het zelfstandig blijven en het aansluiten bij een andere partij. Naar eigen zeggen heeft Bontekoe eind vorig jaar met meerdere partijen gesproken, maar besloten om zijn eigen partij te behouden.

'Ik wil mijn grote achterban niet in de steek laten en ik wil mijn uiterste best voor hen doen', licht Bontekoe zijn keuze toe. 'Ik wil met iedereen en alle politieke partijen samenwerken die constructief is in de gemeenteraad. Dat gaat prima op dit moment.' En daarom voelt Bontekoe de noodzaak niet om zich bij een andere partij aan te sluiten. 'Mijn invloed gaat zo niet verloren', besluit Bontekoe.