Gepubliceerd op 12 Februari 2020 om 12.46 uur

Peter Bontekoe twijfelt over deelname eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Gaat Dorpen en Wijken Belangen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022? Alleen als voorman Peter Bontekoe erin geloofd dat zijn partij drie à vier zetels kan behalen, zegt het raadslid in de interviewserie van Studio Alphen met alle fractievoorzitters in de gemeenteraad.

'Ik moet meer mensen zien te vinden die hun schouders onder Dorpen en Wijken Belangen willen zetten', aldus Bontekoe, die de naam van zijn eenmansfractie begin dit jaar veranderde van Wijken en Kernen Belangen naar Dorpen en Wijken Belangen, die samen met Bert Lekx de partij vormt. 'Als we in 2022 bijvoorbeeld één zetel halen, heb ik spijt dat ik ben doorgegaan.' Eind dit jaar wil Bontekoe de knoop doorhakken.

Bontekoe stapte in 2017 uit de CDA-fractie en een jaar later werd hij uit Nieuw Elan gezet. Naar eigen zeggen omdat het CDA in zijn ogen te veel op de rem trapte en bij Nieuw Elan omdat hij zich niet kon vinden in de partijdiscipline. Spijt? Dat heeft hij niet. 'Ik hou altijd vast aan mijn principes. Als mensen macht over mij willen uitvoeren en op ongegronde wijze willen piepelen, dan ga ik weg.'

De regeerperiode in de Alphense gemeenteraad is bijna twee jaar onderweg. In deze rubriek bespreekt het radioprogramma Studio Alphen Politiek (iedere zondag: 13.00-14.00 uur) de gang van zaken met alle twaalf de fractievoorzitters. Hieronder kun je het gesprek met Peter Bontekoe (Dorpen en Wijken Belangen) terugluisteren, dat verder over onder meer de tweede oeververbinding in Boskoop en duurzaamheid gaat.
advertentie
 
advertentie