Piet kleurt opnieuw zwart tijdens intocht Sinterklaas in Alphen

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De pieten van Sinterklaas kleuren dit jaar weer zwart tijdens de intocht van Sinterklaas in Alphen aan den Rijn. Dat heeft de organisatie besloten. Vorige week maakte publieke omroep NTR bekend dat bij de landelijke intocht van de goedheiligman alleen roetveegpieten zijn.

'Wij als Sint in Alphen - Stichting Vakantiespel herkennen onze pieten niet in het stereotype beeld die de tegenstanders van zwarte piet schetsen. Onze pieten zijn vrolijke types met elk hun eigen karakter, die met veel plezier en volle overtuiging Sinterklaas helpen bij zijn dagelijkse werkzaamheden', motiveert Robbert Zantingh (Sint in Alphen - Stichting Vakantiespel) namens de organisatie.

'Ook qua uiterlijk zijn onze pieten verschillend en in de loop der tijd aangepast. Er zijn verschillende haarstijlen, er is geen sprake meer van overdreven rode en/of grote lippen en de pieten gebruiken hun eigen stem. Er is géén verschil in gelijkheid tussen Sinterklaas en de pieten.'

Intocht op 16 november

Op zaterdag 16 november is de intocht van Sinterklaas in Alphen aan den Rijn. Die dag meert de stoomboot aan op het Rijnplein, waar duizenden kinderen staan te wachten op de goedheiligman. 'Sint in Alphen - Stichting Vakantiespel zal ook dit jaar weer een heleboel Alphense kinderen dolgelukkig gaan maken in de leukste periode van het jaar', belooft Zantingh.

Bekijk ook: Sinterklaas warm onthaald in Alphen tijdens intocht in 2018