Woonwijk Kerk en Zanen heeft een eigen website

ALPHEN AAN DEN RIJN - De wijk Kerk en Zanen heeft sinds deze week een eigen website. Jean Paul Manuhutu, Initiatiefnemer en inwoner van de wijk, wil met het online platform de verbinding tussen de inwoners, ondernemers, bezoekers en gemeente versterken.

Kerkenzanen.nl is het eerste platform voor een woonwijk in Alphen aan den Rijn. Met ruim 18.000 inwoners is het de grootste wijk van de gemeente. Sommige inwoners vonden dat een eigen platform een goede toevoeging kon zijn.

Verbinding

Volgens Jean Paul Manuhutu krijgt hij veel positieve feedback op het platform, wat sinds juni al een Instagrampagina heeft. ‘De inwoners en ondernemers gaven mij de bevestiging voor het idee om ook een website te maken.

‘Naar mijn idee mist de wijk nog een stuk verbinding tussen de inwoners, ondernemers en de gemeente’, aldus Jean Paul Manuhutu. ‘In Kerk en Zanen hebben we bijvoorbeeld het Europapark, winkelcentrum Atlas en het Archeon, maar omdat het een relatief nieuwe wijk is, zijn er nog niet echt tradities.’

Samenwerken

Ondanks dat het platform commercieel is, heeft de initiatiefnemer goed contact met de gebiedsontwikkelaars van Alphen-West: Anneke Janssen en Marinka van Cleef. De twee partijen werken samen om het bereik naar inwoners van de wijk te verbeteren. Zo heeft Manuhutu bijvoorbeeld aan de volgers gevraagd of er in de wijk onveilige verkeerssituaties zijn en de antwoorden gedeeld met de gebiedsonwikkelaars. Het plan is om met de nieuwe website meer vergelijkbare dingen te doen, zoals enquêtes afnemen.

‘De reacties daarop kunnen wij dan weer doorgeven aan de gebiedsontwikkelaars', zegt Manuhutu. Zij geven aan ons door wanneer evenementen en bijeenkomsten plaatsvinden, wat wij weer promoten. 

Ondernemers

Het platform is er ook om ondernemers te promoten en reclame te maken. ‘Ik kijk wel streng naar met welke partijen ik werk. Het moet relevant zijn voor de inwoners van de wijk', vindt Manuhutu.