Politie doet groot onderzoek bij loods in Boskoop, vijf verdachten aangehouden

Foto: Studio Alphen

BOSKOOP – Op het Rijneveld in Boskoop zijn sinds het einde van donderdagmiddag hulpdiensten bezig met een onderzoek bij een loods op het Rijneveld in Boskoop. De politie heeft deze middag vijf verdachten aangehouden in Boskoop, meldt een woordvoerder van de politie aan Studio Alphen. Ter plekke werden op het Rijneveld vier verdachten aangehouden en later op de dag werd ook nog een vijfde persoon gearresteerd. Deze aanhouding staat volgens de politie wel in verband met de zaak.

Onder andere de politie, brandweer en ambulance zijn opgeroepen voor het onderzoek bij de loods in Rijneveld. Meerdere wagens van de hulpdiensten zijn ter plaatse op het terrein waar meerdere verhuurbare boxen als opslagruimtes dienen. De brandweer staat achterop het terrein bij een van de opslagruimtes. De hulpdiensten zijn bezig met het doorzoeken van meerdere opslagruimtes. Er werd door de politie ook een auto in beslag genomen.

Auto klemgereden op N207

Eerder op donderdagmiddag is een auto van een verdachte klemgereden door de politie op de N207 tussen Boskoop en Alphen aan den Rijn. Een woordvoerder van de politie meldt aan Studio Alphen dat er mensen hebben geprobeerd te vluchten en daarbij raakte één iemand gewond door een politiehond.

Buurtbewoners melden aan Studio Alphen dat de hulpdiensten 's middags ook al aanwezig waren voordat de auto op de N207 werd klemgereden en dat er in de middag ter plaatse een inval op het Rijneveld heeft plaatsgevonden. Dat laatste wordt ook door de politie aan Studio Alphen bevestigd.

Of de twee incidenten verband houden met elkaar wil de politie nog niet zeggen. Wat de situatie is en waarom de hulpdiensten zijn opgeroepen bij het Rijneveld is nog niet bekend. 

Later meer.

Lees ook: Zwaarbewapende politie rijdt automobilist klem, N-weg afgesloten