Politie: gezin Boezemlaan onder bedreiging van wapen in eigen huis beroofd

Foto: John van der Tol

BOSKOOP - De bewoners van het huis aan de Boezemlaan in Boskoop waar zondag- op maandagnacht een woningoverval werd gemeld, zijn met een wapen bedreigd. De politie had aangekondigd maandag in de loop van de dag met meer informatie naar buiten te treden en heeft dat inmiddels ook gedaan.

Bevestigd is dat het daadwerkelijk om een woningoverval ging, dat de daders gewapend waren en de bewoners met een wapen hebben bedreigd. Met wat voor soort wapen dat is gebeurd en of er iets is buitgemaakt, zegt een woordvoerder van de politie in het kader van het nu nog lopende onderzoek geen mededelingen over willen te doen.

Meerdere gewapende mannen drongen rond 04.00 uur de woning binnen en bedreigden het gezin met een wapen. Wat er binnen in het huis is gebeurd, wil de politie niets zeggen. De zegsman meldt wel dat de bewoners niet gewond zijn geraakt.

Daders rond 20 jaar

Van de daders ontbreekt ieder spoor. Van twee jongemannen, die rond de 20 jaar worden geschat, is een bescheiden signalement verspreid. Eén verdachte is donker getint en droeg een blauwe jas met bontkraag, hij had een zwart mondkapje op. Een ander had een zwarte jas en een gescheurde broek aan. Eén van de overvallers is per fiets op de vlucht geslagen.

Eventuele getuigen en eigenaren van camerabeelden worden verzocht zich bij de politie te melden. Dat kan door te bellen naar de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wie anoniem zijn of haar verhaal wil doen, kan bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Lees ook: Klopjacht in Boskoop op twee verdachten na melding woningoverval