Politie merkt stijging van aantal inbraken: ‘Wees alert met afsluiten van woning’

Foto: Rafael Classen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie merkt een stijging van het aantal inbraken in de gemeente Alphen aan den Rijn. Zo was het in de afgelopen dagen al twee keer raak aan de Preludeweg in Alphen aan den Rijn en aan de Oostkanaalweg in Aarlanderveen. 'Wees daarom alert met het afsluiten van uw woning.'

Zaterdag wisten inbrekers tussen 14.30 en 17.30 uur een woning aan de Preludeweg binnen te komen door een raam aan de galerijzijde te forceren. Bij die inbraak zijn sieraden en contant geld buitgemaakt. Dinsdag is het aan de Preludeweg bij een inbraakpoging gebleven. 'De bewoner had zondag zijn huis verlaten en zag dinsdag bij thuiskomst dat er schade aan de woning zat', meldt de politie.

Zondagochtend was het raak aan de Oostkanaalweg in Aarlanderveen. Rond 04.45 uur werd melding gemaakt dat iemand op beelden van beveiligingscamera's twee personen rond een woning zag lopen. De politie kwam ter plaatse, maar heeft uiteindelijk niemand aangetroffen. 'De melder gaf aan een alarm te hebben aangezet waarop de personen direct zijn weggegaan. Hierdoor is het wel bij een poging inbraak gebleven', aldus de politie. 'Helaas was er wel schade aan het raamkozijn.

Tuinhuisjes

Naast inbraken in woningen heeft de politie ook meerdere aangiften van inbraken in tuinhuisjes opgenomen. Het gaat om tuinhuisjes in de Ridderbuurt in Alphen aan den Rijn. 'Uiteraard nemen wij deze plek regelmatig mee in onze surveillance.'

De politie roept op om bij verdachte situaties direct contact met hen op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 of via het alarmnummer 112.