Popmuseum en Veronicaschip komen mogelijk naar Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Gaan popmuseum RockArt (Hoek van Holland) en het Veronicaschip (Amsterdam) verhuizen naar Alphen aan den Rijn? De gemeente Alphen is op dit moment in gesprek met de beheerder.

Het is een initiatief van GroenLinks-leider René Driesen. Hij kwam op het idee om RockArt te huisvesten in het oude raadhuis aan het Burgemeester Visserpark in Alphen aan den Rijn en benaderde de beheerder van de collectie. De gemeente Alphen is op zoek naar een culturele invulling voor de voormalige muziekschool.

'Het oude raadhuis is inclusief de zolder 3600 vierkante meter groot. RockArt is op zoek naar een ruimte van 2000 vierkante meter', stelt Driesen. RockArt wil weg uit Hoek van Holland. Gesprekken over een verhuizing naar Den Haag lopen vooralsnog tot niets uit. Daarom is RockArt in gesprek met twee andere gemeenten, waaronder Alphen.

De directie van RockArt heeft inmiddels een bezoek gebracht aan het oude raadhuis. Dat gebeurde in het bijzijn van onder meer Driesen en twee wethouders. Ook de ligging van het oude raadhuis is gunstig. 'Vlakbij het centrum, naast een bushalte en op loopafstand van het NS-station. Daarnaast ligt Alphen aan den Rijn erg centraal', somt Driesen op.

Veronicaschip naar Rijnhaven

RockArt is ook op zoek naar een nieuwe locatie voor het alom bekende Veronicaschip, de boot waar Radio Veronica vroeger vanaf de Noordzee uitzond. De vraag is gesteld of Alphen ook daar plek voor heeft. Als potentiële locatie is de Rijnhaven genoemd door de gemeente Alphen. 'Dat gebied kan wel een boost gebruiken', vindt Driesen.

Komende maandag vindt er een vervolggesprek plaats tussen RockArt en de gemeente Alphen. 'Het is de bedoeling dat dan duidelijk wordt of Alphen dit plan omarmt en of er een basis en intentie is om door te gaan met elkaar', aldus Driesen. 'Het zou perfect in onze citymarketingambities passen.'