Populair park wordt verfraaid

Europapark Foto: John Wiersma

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Europapark is een intensief gebruikt park in de Alphense wijk Kerk en Zanen. Er zijn verschillende voorzieningen: een restaurant, een skatebaan, een openbare tennisbaan, een jeu-de-boules-baan, trapvelden, speelplekjes, hondenspeelplek/uitloopgebied, beweegtoestellen en een jongerenontmoetingsplek.

De huidige skatebaan wordt intensief gebruikt, maar is aan vervanging toe. Daarnaast zijn er ideeën om de tennisbaan te voorzien van een schildering en wordt een aantal speelvoorzieningen vervangen.

Tennisbaan

De gemeente is benaderd door het team van tweevoudig paralympisch kampioen en nummer 1 van de wereld rolstoeltennis, Diede de Groot. Zij kwamen met een aanbod om de ruimte rondom de tennisbaan te voorzien van een schildering. 

Dit is een actie binnen het project Give me Five, een project waarvan Diede de Groot ambassadeur is. Als alle seinen op groen staan, wordt deze schildering in het voorjaar van 2024 aangebracht.

Vervanging skatebaan

De voorbereidende werkzaamheden voor de vervanging van de Kenzi skatebaan zijn inmiddels gestart. Een skatebaan is een ongewoon stukje buitenruimte, dat vraagt om input van kenners. De gemeente heeft eerder een informatieavond georganiseerd om de ideeën en uitgangspunten van de gebruikers van de skatebaan te verzamelen. Zij heeft nu een partij aangetrokken die ondersteunt bij de ontwerpfase.

Voor het ontwerpen en afstemmen met de gebruikers wordt de eerste helft van 2024 uitgetrokken. In de zomer wordt naar verwachting gestart met de werkzaamheden, zodat de vernieuwde skatebaan in het najaar in gebruik kan worden genomen.

Ook zal een aantal speelvoorzieningen worden vervangen. In het nieuwe jaar wordt bekend gemaakt welke dat zijn.