Potentiële kopers en uitbaters Castellum melden zich, verbouwing mogelijk uitgesteld

Foto: Jeron Groeneveld

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is zeer de vraag of de verbouwing van Castellum in de zomer van 2020 doorgaat. De gemeenteraad wil eigenlijk eerst afwachten hoe groot de kans is dat Castellum wordt verkocht. Dat bleek donderdagavond tijdens de commissievergadering van de Alphense gemeenteraad.

Meerdere ondernemers hebben zich recent gemeld bij de gemeente Alphen om het pand aan het Rijnplein te kopen of om uitbater te worden, zei wethouder Leo Maat (GroenLinks) donderdagavond. Een van de geïnteresseerde uitbaters is Flora Boskoop-Dufais Catering & Events.

Politiek: theater als Castellum moet blijven in Alphen

Vrijwel alle politieke partijen lieten in de politieke arena nog niet in hun kaarten kijken en willen eerst intern in hun fractie verder debatteren voordat ze hun standpunt naar buiten brengen over het door laten gaan van de verbouwing deze zomer. 'Je gaat je eigen huis ook niet eerst verbouwen om het daarna in de verkoop te zetten', vinden coalitie- en oppositiepartijen. Of Castellum - als puntje bij paaltje komt - überhaupt verkocht wordt of een nieuwe uitbater krijgt, is verre van een uitgemaakte zaak.

De gemeenteraad is het er wel nagenoeg unaniem over eens dat Castellum verbouwd moet worden en dat Castellum als theater en bioscoop moet blijven bestaan, ook na een eventuele verkoop. Ook mag Castellum in de toekomst meer subsidie krijgen dan het de voorbije jaren kreeg. Op hoeveel extra geld Castellum in de toekomst kan rekenen, moet nog bepaald worden. Ook mag de verbouwing 600.000 euro meer kosten dan de 2,6 miljoen euro die al was begroot.

Hieronder kun je de radio-interviews met wethouder Leo Maat (GroenLinks) en Castellum-directeur Sandra Bruinsma beluisteren.