Protest met toeterende trekkers bij Alphense gevangenis

Foto: Ingestuurd

ALPHEN AAN DEN RIJN - Maandagavond wordt geprotesteerd bij de penitentiaire inrichting (PI) aan de Eikenlaan in Alphen aan den Rijn. Meerdere trekkers en andere voertuigen rijden al toeterend het parkeerterrein voor de gevangenis op. Rond de voertuigen lopen ook mensen met omgekeerde Nederlandse vlaggen rond.

Een woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn laat desgevraagd weten dat de demonstratie niet is aangekondigd. 'Maar dat was ook niet per se nodig, het staat mensen vrij om te demonstreren', aldus de woordvoerder. Inmiddels is er contact met de demonstranten gezocht. Zij hebben toegezegd binnen een half uur te vertrekken.

Dat het een parkeerterrein van een gevangenis betreft, lijkt op dit moment niet uit te maken. 'Ze hebben beloofd om buiten de poort van de gevangenis te blijven.'

Boer met shovel

Tijdens het boerenprotest in Den Haag op zaterdag 11 maart is een 60-jarige man met een shovel door een afzetting van de politie gebroken. Twee agenten raakten bij zijn aanhouding lichtgewond. Deze 60-jarige man zit op dit moment vast in de PI in Alphen aan den Rijn. Waarschijnlijk heeft de demonstratie maandagavond daar mee te maken.

Het Openbaar Ministerie meldde eerder dat de man wordt verdacht van vernieling, verzet met letsel, mishandeling en bedreiging.