PvdA kiest Ernst-Jan Straver als lijsttrekker, Henk Goes stopt

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Ernst-Jan Straver gaat voor PvdA de kar trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart van het volgend jaar. De huidige fractievoorzitter is voorgedragen door het partijbestuur en tijdens de algemene ledenvergadering woensdagavond werd de nominatie geaccordeerd door de leden.

'Het is eervol om voor de Partij van de Arbeid de verkiezingen in te gaan als lijsttrekker. Juist in een periode dat de uitdagingen voor de gemeente groot zijn. Denk hierbij aan de tekorten op de woningmarkt, wachttijden in de jeugdzorg en een toenemende tweedeling in de maatschappij ', reageert de 40-jarige Straver.

Op plek twee staat een nieuw gezicht: Rebecca Sterk. De top van de kandidatenlijst wordt compleet gemaakt met namen die al politiek actief zijn namens PvdA, zoals Albert Bremmer en Peter Bakker. Henk Goes (69), sinds 1994 raadslid, stopt na 28 jaar.

Kandidatenlijst PvdA

  1. Ernst-Jan Straver
  2. Rebecca Sterk
  3. Albert Bremmer
  4. Peter Bakker
  5. Inez Lourens
  6. Patrick Hoop
  7. Hans de Rooij
Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In een serie radio-interviews vertelden de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad afgelopen voorjaar wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met Ernst-Jan Straver van PvdA te beluisteren.