Raad van State: gemeente moet duidelijker zijn over evenementen rond Zegerplas

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen moet beter duidelijk maken hoeveel herrie omwonenden maximaal mogen ondervinden van evenementen rond de Zegerplas in Alphen aan den Rijn. Dat stelt de Raad van State volgens AD Groene Hart in een tussenvonnis in een zaak die door omwonenden is aangespannen. Vier maanden krijgt de gemeenteraad de tijd om het bestemmingsplan op dat onderdeel aan te passen.

Mensen die rond het Zegerslootgebied wonen hebben bij de Raad van State een rechtszaak aangespannen om het aantal evenementendagen terug te dringen. Op basis van het nieuwste bestemmingsplan stellen buurtbewoners zo'n 250 dagen per jaar overlast te ervaren van evenementen in Park Zegersloot, variërend van grote festivals tot besloten feestjes bij sportverenigingen.

De gemeente Alphen weerspreekt dat en stelt dat er jaarlijks 72 evenementendagen zijn. Het meningsverschil zit hem in de op- en afbouwdagen van evenementen. Ook dat zijn dagen waar omwonenden overlast van zeggen te ervaren. De gemeente moet verder van de Raad van State aangeven dat op de Zegerplas zelf geen evenementen georganiseerd mogen worden. De geluidsnormen zijn niet te hoog, aldus de Raad van State.

Lees ook: Rechtszaak bij Raad van State over minder evenementen in Alphen