Raadslid Peter Bontekoe stapt over naar Nieuw Elan

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Peter Bontekoe sluit zich aan bij Nieuw Elan. Hij krijgt een plek op de kieslijst. Afgelopen zomer stapte het Boskoopse raadslid uit de CDA-fractie. Sindsdien zit Bontekoe als eenmansfractie in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.

Bontekoe blijft een eenmansfractie tot aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft Bontekoe burgemeester Liesbeth Spies (CDA) beloofd nadat hij brak met de CDA-fractie. Bontekoe woont wel de fractievergaderingen van Nieuw Elan bij.

Voor Bontekoe waren er twee opties: aansluiten bij een andere partij of de gemeenteraad na de verkiezingen verlaten. Hij kiest voor Nieuw Elan. Dat was de enige partij waar Bontekoe zich bij aan wilde sluiten. Fractievoorzitter André de Jeu wordt lijsttrekker van Nieuw Elan.

Blijft CDA-actief

Het dienen van de CDA-achterband in fractieverband en het daardoor onvoldoende voldoening kunnen halen uit het raadswerk, was voor Bontekoe de aanleiding om de CDA-fractie te verlaten. Hij is nog wel lid van CDA. Bontekoe blijft actief als agrarisch klankbordlid van Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA) en blijft deel uitmaken van het agrarisch platform van CDA Zuid-Holland.