Raychelo Fecunda na 12 seizoenen weg bij Alphense Boys, ook Sami Haouam vertrekt

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Raychelo Fecunda voetbalt volgend seizoen niet meer voor Alphense Boys. Na twaalf seizoenen gaat de linksback in zijn woonplaats Zoetermeer bij derdeklasser DWO spelen. Vanwege zijn werk kan en wil Fecunda minder vaak per week op het voetbalveld staan. Brent Ossevoort is eerder dit seizoen al vastgelegd als vervanger.

Sami Haouam is ook bezig aan zijn laatste wedstrijden bij Alphense Boys. De buitenspeler wil het risico nemen om te proberen een club hogerop te vinden en heeft daarom een aanbod van Alphense Boys voor volgend seizoen afgeslagen, zegt hij tegenover AD Groene Hart. Afgelopen winterstop stond Haouam op het punt om een overstap te maken naar een Spaanse profclub, maar de overschrijving kwam niet rond voor de transferdeadline van 1 februari. Aankomende zomer wil hij het opnieuw proberen. De transferwindow is geopend tot 1 september. 'Alphense Boys is voor spelers een 'opstapclub'. (...) Het is fijn te weten dat Alphense Boys mij deze stap gunt', laat de aanvaller optekenen. 'Ik zie wel wat er op mijn pad gaat komen en als ik het uiteindelijk mis blijk te hebben, dan denk ik hier ook nog terug te kunnen keren.'

Wie in de afgelopen dagen een nieuwe verbintenis met Alphense Boys zijn aangegaan, zijn Daniël Furtak, Luca Janszen en Pierre Mokanda. Mokanda staat al anderhalf jaar geblesseerd aan de kant. Desondanks zegt Alphense Boys de aanvaller de kans te willen geven om volgend seizoen te laten zien. Hij zal (gedeeltelijk) in O21 gaan spelen.

Spelerscarrousel Alphense Boys

Nieuw: Daniël Abbink (Ter Leede), Julian van der Kwaak (Ter Leede), Hamza El Marajie (Nieuwkoop), Brent Ossevoort (ARC 2), Thijs de Rooij (FC Lisse).

Nieuw (eigen jeugd): -

Blijven: Mike Bavelaar (tot 2025), Stef van den Berg, Stojan Cekic, Daniël Furtak, Jelle Hak (tot 2025), Frank van den Hoorn, Luca Janszen, Jochem Lensen, Pierre Mokanda, Mike Mulder, Cem Sahin, Bas Siebert, Milan Stiphout (tot 2025), Lars Verzaal, Tarik Zaanani.

Vertrek: Raychelo Fecunda (DWO), Sami Haouam (niet bekend).