Reizigers drie uur vast in gestrande trein tussen Alphen en Bodegraven

Foto: Wesley Hoek

ALPHEN AAN DEN RIJN - Reizigers in de trein die woensdagmiddag tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven strandde, hebben zo'n drie uur vastgezeten. Dat meldt een woordvoerder van ProRail aan Studio Alphen. Inmiddels zijn de reizigers op het Alphense station uit de trein gehaald.

Het evacueren van de reizigers uit de trein liep vertraging op. Meerdere pogingen om de mensen eruit te krijgen lukten niet, zo konen bussen niet bij de trein komen vanwege de brede sloten en lukte het wegslepen van de trein eerder niet. Aan het eind van de middag lukte dat alsnog.

De trein kwam stil te staan nadat de stroomafnemer het begaf. Dat is de metalen constructie tussen de trein en de bovenleiding. Volgens ProRail is het niet veilig om reizigers in dergelijke situaties zelf de trein uit te laten stappen en langs het spoor naar het dichtstbijzijnde station te laten lopen.

NS meldt om 21.55 uur dat de treinen tussen Leiden en Utrecht weer volgens dienstregeling kunnen rijden.

Toiletten buiten gebruik

Een reiziger meldde woensdagmiddag op sociale media dat de toiletten in de trein buiten gebruik waren. Onduidelijk is hoeveel mensen er precies in de trein aanwezig waren. 

Op het Alphense station meldt een vrouw dat ze een sollicitatie heeft gemist in Alphen aan den Rijn vanwege de stremming. Een andere vrouw heeft het promoveren van haar broertje in Leiden gemist.

Woerden

Tussen Gouda en Utrecht kwam woensdagmiddag bij Woerden ook een trein stil te staan vanwege een kapotte stroomafnemer. 'Reizigers in die trein zijn er na ruim anderhalf uur uitgehaald', zegt de ProRail-woordvoerder.

Lees ook: Tot vanavond geen treinen tussen Leiden Lammenschans en Bodegraven