René Driesen ziet af van lijsttrekkerschap GroenLinks: ‘Wil de wijken in gaan’

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - René Driesen wordt niet voor de derde keer op rij lijsttrekker van GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen. 'Ik vind dat iemand anders de kar moet trekken. Dat is gezond', heeft de fractievoorzitter bij het partijbestuur te kennen gegeven.

Het is niet zo dat Driesen het politieke toneel wil verlaten. Als het aan hem ligt komt hij op een verkiesbare plek op de kandidatenlijst te staan en gaat hij ook na maart 2022 door als raadslid. 'Ik wil heel graag weer voor een periode gekozen. Als fractievoorzitter verricht je veel werk achter de schermen, ik verheug me erop om meer richting de wijken te gaan als volksvertegenwoordiger.'

Volgend jaar maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingsprogramma's, die schrijven de meeste politieke partijen dit voorjaar. In een serie radio-interviews vertellen de huidige fractievoorzitters in de gemeenteraad wat zij vinden dat de belangrijkste verkiezingsthema's zouden moeten gaan worden. Hieronder is het gesprek met René Driesen van GroenLinks te beluisteren.