Rijndijk-Oost in Hazerswoude voor 7 maanden dicht vanwege groot onderhoud

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Rijndijk-Oost wordt vanaf maandag 6 februari afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege groot onderhoud. De afsluiting gaat maandenlang duren. Als alles volgens planning verloopt, worden de werkzaamheden begin september afgerond.

Vanaf maandag 6 februari is de Rijndijk tussen Hazerswoude-Rijndijk en Alphen aan den Rijn voor doorgaand verkeer volledig gestremd en fysiek afgesloten door middel van een slagboomsysteem. Gedurende de werkzaamheden blijft de omgeving bereikbaar voor aanwonenden, bezoekers/belanghebbenden en bedrijven. De slagbomen werken met kentekenherkenning. Voor nood- en hulpdiensten en de lijndiensten van Arriva is een apart radarsysteem ingebouwd.

Op de rijbaan brengt Dura Vermeer fietssuggestiestroken aan en verlaagt de snelheid. Fietsers moeten over de rijbaan. Het overige (doorgaande) verkeer wordt via de N11 omgeleid.

Werkzaamheden

De Rijndijk-Oost is in slechte staat. De drempelplateaus zijn verzakt en de bermen te hoog, waardoor wateroverlast ontstaat. Daarnaast wordt het fietspad met circa een halve meter verbreed, omdat het pad onderdeel wordt van een snelfietsroute tussen Alphen aan den Rijn en Leiden.

Naast onderhoud van de fietspad en rijbaan is onderhoud aan het jaagpad langs de Oude Rijn en het voetpad nodig om de gehele Rijndijk in goede staat te krijgen. De komende periode vernieuwt Dura Vermeer de rijbaan, fietspad, voetpad en jaagpad. Verder moet de voedingskabel van de rioolgemalen worden vervangen.

Planning

Maandag 6 februari starten de werkzaamheden. In fase 1 past de aannemer het fietspad, inritten en parkeervakken aan de zuidzijde van de Rijndijk-Oost aan. Tevens vervangt zij de voedingskabel van de rioolgemalen (ter hoogte van Rijndijk huisnummers 191 t/m 275) en plaatst op enkele locaties een damwand. Als het fietspad gereed is, wordt het jaagpad en de berm aan de noordzijde aangepakt.

Aansluitend wordt in fase 2 de rijbaan voorzien van een nieuwe laag asfalt. Het asfalteren van de rijbaan gebeurt in de avond en nacht om de bereikbaarheid zoveel mogelijk te borgen. Als, naar verwachting, in september de werkzaamheden zijn afgerond, wordt de weg weer opengesteld voor alle verkeer.

In het najaar voert Dura Vermeer het groenwerk uit. De verwachting is dat deze werkzaamheden minimale hinder veroorzaken. De planning is onder voorbehoud van (weers)omstandigheden.

Inloopavond

Om de werkzaamheden en planning toe te lichten, organiseert Dura Vermeer een inloopavond op dinsdag 31 januari tussen 19.00 en 21.30 uur. De inloopavond is in restaurant ’t Haasje aan de Rijndijk 177. Tijdens de inloopavond kunnen vragen over de werkzaamheden gesteld worden.