Rotaryclub Rijnwoude organiseert ‘Wandel je warm voor Oekraïne’ tochten

Foto: Google Street View

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Rotaryclub Rijnwoude organiseert het evenement 'Wandel je warm voor Oekraïne'. Zondag 5 februari kan jong en oud meedoen aan twee wandeltochten. De volledige opbrengst gaat naar de aanschaf en het vervoer van generatoren naar Oekraïne.

De winter in Oekraïne is feller dan hier. Echter branden de kachels vaak niet, omdat energiecentrales worden gebombardeerd en uitvallen. Oekraïense mensen die in voormalig Rijnwoude verblijven, geven aan dat hun grootste zorg voor de achterblijvers is, dat ze daar in de kou zitten. Rotaryclub Rijnwoude wil graag helpen door geld in te zamelen waarmee generatoren naar Oekraïne kunnen worden vervoerd.

Het vertrekpunt van 'Wandel je warm voor Oekraïne'' is Boerderijwinkel Vanhier aan het Spookverlaat 2 in Hazerswoude-Rijndijk. Hier is een koek-en-zopiekraam ingericht. Starten kan tussen 12.00 en 14.00 uur.

Twee wandelingen

Er zijn twee wandelingen. Verrassingstochten, noemt de organisatie ze. Een wandeling voor het gezin van circa vier kilometer en een stoere polderwandeling van ongeveer zeven kilometer. Het parcours van de gezinswandeling heeft verrassende en leerzame elementen. Het wordt een mengeling van cultuur en informatie. Het parcours van de stoere polderwandeling is ook verrassend, maar vraagt meer lenigheid (over hekjes klauteren). Voor beide tochten worden stevige wandelschoenen aangeraden.

'De bijdrage die we aan u vragen wordt 100 procent gebruikt voor de aanschaf van generatoren die wij naar Oekraïne sturen. Door de hulp van sponsoren zijn de eerste tien generatoren al onderweg naar de omgeving van Cherson, waar ze hard nodig zijn. De organisatiekosten dragen wij', aldus Rotaryclub Rijnwoude. Opgeven kan via het mailadres secretaris@rotaryclub-rijnwoude.nl.

Lees ook: Gedetineerden PI Alphen maken kachels voor Oekraïne: ‘Ze willen graag iets terugdoen’