Bewogen week voor Scala: nieuwe school geopend en bestuurder zwaait af

Foto: Scala College

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het is een bewogen week geweest voor het Scala College. Eerst werd de nieuwe locatie aan de Henry Dunantweg geopend met een feest. Vervolgens maakte het Scala bekend dat bestuurder Frank de Wit vanaf 1 maart 2024 vertrekt.

De Wit begon in 2016 als bestuurder bij het Scala College. Na de bestuurlijke fusie in 2019 bekleedde hij die rol ook voor het Coenecoop College. Daarnaast is De Wit sinds 2017 landelijk bestuurslid van de VO-Raad.

‘Nieuwe uitdaging in eigen stad’

‘Ik heb er altijd van genoten om met betrokken en bevlogen collega’s samen te werken. Die bevlogenheid zie ik niet alleen bij conciërges, docenten en schoolleiders maar ook bij mijn collega bestuurders. In mijn werk heb ik me altijd gericht op het bevorderen van onderwijskansen en het organiseren van goed onderwijs’, vertelt De Wit.

Hij wordt directeur bestuurder van SPL Opvang, een peuteropvang in Leiden, Lisse, Noordwijk en Voorschoten. ‘Het is voor mij een mooi moment voor een nieuwe stap, een nieuwe uitdaging in mijn eigen stad’, besluit De Wit enthousiast.

‘Nieuwe locaties basis voor ontwikkelen van onderwijs’

‘Frank heeft de afgelopen acht jaar met veel toewijding voor de scholen in Alphen aan den Rijn, Waddinxveen en Boskoop gewerkt’, zegt William Croes, voorzitter van de Raad van Toezicht. ‘Zijn drijfveer is altijd geweest hoe we het onderwijs voor onze leerlingen zo goed mogelijk kunnen organiseren.’

Onder zijn verantwoordelijkheid heeft er een bestuurlijke fusie plaatsgevonden en heeft de hele organisatie gewerkt aan een gezamenlijk koersplan. Ook zijn er onder zijn leiding twee nieuwe schoolgebouwen voor Scala en Coenecoop gerealiseerd. ‘De nieuwe locaties bieden een meer dan uitstekende basis om ons onderwijs te blijven ontwikkelen’, vertelt Croes lovend. ‘Wij zijn hem zeer dankbaar voor zijn bijdrage.’

Foto: Scala College

Opening nieuwe vestiging

De leerlingen trapten aan het eind van donderdagochtend 7 december de opening af met foodtrucks, muziek en attracties. ‘Pubers en gratis eten is natuurlijk altijd een goede combinatie en als je op een doordeweekse schooldag mag feesten, is dat geen straf. Na afloop stond ik bij de deur en zag ik alleen maar lachende gezichten. “Kunnen we dit elke dag doen?” riepen sommigen’, vertelt directeur Raymond Pet.

Na het leerlingenfeest kwamen de genodigden voor de officiële opening. Wethouder Gert Jan Schotanus vertelde dat hij vroeger gymdocent was geweest en dat hij alleen maar had kunnen dromen van zo’n moderne, goed uitgeruste sporthal.

Tussen de presentaties door waren er optredens van leerlingen. ‘Er stonden ruim zestig leerlingen op de trap te dansen en er trad een bandje op, bestaande uit leerlingen die allemaal eindexamen doen in muziek. Zo bijzonder dat zij met hun talenten een bijdrage hebben geleverd aan de Grand Opening,’ aldus Pet.

‘In 20 jaar nooit eerder gedaan’

In de avond was het de beurt aan de medewerkers. Het Scala had niet alleen hen, maar ook hun partners en kinderen uitgenodigd. ‘In de 20 jaar dat ik hier werk, hebben we dat nooit eerder gedaan,’ vertelt Pet. ‘Er waren kinderen in alle leeftijden, die meteen doken op de attracties en het eten. Medewerkers hebben het als heel welkom ervaren dat hun gezin bij het feest kon zijn. Ik snap dat, want het onderwijs is een prachtig en dankbaar beroep en als docent maak je het verschil.’