Schooldirecteur krijgt acht maanden cel vanwege seks met 13-jarig meisje

ALPHEN AAN DEN RIJN - Khalid T. is donderdag door de rechtbank veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf omdat hij seks heeft gehad met een destijds dertienjarig meisje. Dat betekent dat T., die al sinds eind september in voorarrest zit, per direct vrij komt. Het Openbaar Ministerie had vijftien maanden cel geëist waarvan vijf maanden voorwaardelijk.

T. was op dat moment directeur van de Alphense basisschool An Noer en raadslid namens PvdA in Gouda. De straf valt enkele maanden lager uit dan geëist omdat niet bewezen is dat T. het meisje heeft onttrokken uit de ouderlijke macht. Ook weegt strafverminderd mee dat het slachtoffer er niet als een 13-jarige uit zag. Datzelfde geldt voor de media-aandacht die de zaak heeft gekregen.

Het Openbaar Ministerie en Khalid T. hebben allebei twee weken de tijd om eventueel hoger beroep aan te tekenen. T. heeft inmiddels aangekondigd in beroep te gaan.

Voldoende bewijs

De rechtbank is het met het Openbaar Ministerie eens dat er voldoende bewijs is om T. te veroordelen. Er is weliswaar, een week na de daad, geen sperma van T. in het lichaam aangetroffen van het meisje (volgens haar hebben ze seks gehad zonder condoom en is T. in het meisje klaargekomen, red.) en op de desbetreffende hotelkamer in Gouda waren geen getuigen aanwezig.

De verdachte bevestigt met het meisje, die zich via een seksadvertentie had aangeboden en zich voordeed als 21-jarige, naar de hotelkamer te zijn gegaan. Hij ontkent seks met haar gehad te hebben. Met de beste bedoelingen zou hij het meisje, dat zei in nood te zijn en geen slaapplek had, een onderkomen hebben willen bieden. T. zegt thuis te hebben geslapen, maar niets wijst er basis van camerabeelden en T.'s telefoon op dat hij naar huis is gegaan die nacht.