‘Schutter schietpartij Boskoop werd opgehaald door ruziemaker’

BOSKOOP - De man van wie het Openbaar Ministerie verdenkt dat hij de schutter van de schietpartij in Boskoop is, was op het moment van de inleidende ruzie niet aanwezig. Tijdens de eerste zitting van de rechtszaak werd maandag duidelijk dat de schutter zou zijn opgehaald door een van de ruziemakers.

Een man had in de nacht van 26 op 27 september met iemand anders ruzie gekregen. Met onenigheid vertrok de man, om later terug te keren met twee handlangers. Toen de bewoner van het huis aan de Zijde midden in de nacht de voordeur niet opende, schoot de schutter met een vuurwapen door de dichte deur.

Volgens de officier van justitie is dat 'een van de twee mannen' met wie de boze man terugging naar de woning om verhaal te halen. Het slachtoffer was niet betrokken bij de ruzie zelf. Hij raakte zwaargewond aan zijn bil.

Schutter op vrije voeten

Drie mannen zijn door de politie aangehouden. Twee van hen zitten nog altijd in de cel. Hun voorarrest werd maandag met drie maanden verlengd. De vermoedelijke schutter is ernstig ziek en al enige tijd geleden vrijgelaten in afwachting van een operatie in het buitenland.

Lees ook: Ruzie aanleiding schietpartij Boskoop, verdachte blijft in gevangenis