Shishalounge Meet & Greet in Van Nesstraat per direct dicht vanwege grote drugszaak

Foto: Studio Alphen
Foto: Studio Alphen
Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen heeft dinsdagochtend shishalounge Meet & Greet in de Van Nesstraat in Alphen aan den Rijn voor onbepaalde tijd gesloten. De politie vermoedt dat met drugshandel verdiend geld via het waterpijpcafé werd witgewassen.

Tussen maandagmiddag en dinsdagochtend heeft de politie zeven Alphenaren gearresteerd. De verdachten, die tussen de 26 en 39 jaar zijn, worden verdacht van drugshandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Vier verdachten komen uit één familie. Eén van de verdachten is eigenaar van Meet & Greet.

De drugs werden in een garagebox opgeslagen en van daaruit verdeeld en verhandeld, vermoedelijk ook naar het buitenland. De garagebox en de woningen van de verdachten zijn door de politie doorzocht, relevante spullen zijn in beslaggenomen.

Eerder al tijdelijk gesloten

De shishalounge werd een half jaar geleden ook al tijdelijk gesloten door de gemeente vanwege indicenten tijdens inspecties. Uit politieonderzoek blijkt dat de verdachten veel contact hadden met Alphense jongeren die geregeld stelen en drugs dealen.

Lees ook: Incidenten tijdens controle aanleiding voor sluiting shishalounge Van Nesstraat