Sinterklaas brengt na Alphen en Boskoop ook bezoek aan andere dorpskernen

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Afgelopen weekend werd Sinterklaas door honderden kinderen onthaald in Alphen aan den Rijn en Boskoop. In de aankomende twee weekenden staan ook bezoeken aan de andere dorpskernen van de gemeente Alphen aan den Rijn op de planning.

In Aarlanderveen zullen Sint en zijn pieten een rondrit maken door het dorp. Om 10.00 uur zal het gezelschap vertrekken vanaf de HH. Petrus en Pauluskerk aan het Noordeinde. De optocht zal eindigen bij de gymzaal, waar een feest voor alle kinderen van de Buurt- en Speeltuinvereniging Aarlanderveen van start zal gaan.

De goedheiligman zal ook in Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk een rondrit maken. Om 10.00 uur zal de Sint beginnen aan zijn rondrit vanaf de Da Costasingel in Hazerswoude-Rijndijk, waarna hij om 14.00 uur zal arriveren aan de Burgemeester Warnaarkade in Hazerswoude-Dorp. Verder zijn er gedurende die dag een aantal activiteiten voor de kinderen in dorpshuis De Juffrouw.

Koudekerk en Zwammerdam

Ook de dorpen Koudekerk en Zwammerdam kunnen een bezoek van de goedheiligman en zijn pieten verwachten. Om 11.00 uur zal het gezelschap beginnen aan een rondrit door Koudekerk, startend aan de Hoogewaard. Vervolgens zal de Sint onder meer een bezoekje brengen aan het verzorgingshuis en Vrijetijdscentrum De Ridderhof, waar meerdere activiteiten te doen zullen zijn.

In Zwammerdam zal de komst van Sinterklaas en zijn pieten worden gevierd in het Ziendepark van 15.30 tot 17.00 uur. Kinderen worden gevraagd een lampion mee te brengen.

Benthuizen

Een bezoek aan Benthuizen staat bij Sinterklaas als laatst op de planning. Op zaterdag 26 november brengt hij een bezoek aan dat dorp. Om 14.00 uur zullen Sint en zijn pieten aankomen op de kruising van de Dorpsstraat met de Dijk, waarna ook hier een rondrit door het dorp zal volgen.

Lees ook: Cadeaus stromen binnen tijdens actieweek voor Sintvoorieder1