Slachtoffer dodelijke steekpartij in Alphen is 16-jarige jongen, verdachte 18 jaar oud

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het dodelijke slachtoffer van de steekpartij zaterdag- op zondagnacht in Alphen aan den Rijn is een zestienjarige jongen. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. De aangehouden verdachte is een achttienjarige Alphenaar.

Een conflict in de relationele sfeer was zeer waarschijnlijk de aanleiding voor de steekpartij rond 01.00 uur, zegt de politie. Het slachtoffer is, nadat hij was neergestoken, de woning aan de Robijnstraat uitgevlucht en werd bij het Topaasplantsoen aangetroffen. Agenten hebben nog tevergeefs geprobeerd om de tiener te reanimeren.

Ook een negentienjarige jongen en een 53-jarige vrouw zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar, meldt de politie. Een zeventienjarige voorbijganger bij de woning raakte lichtgewond. Hij is aan zijn verwondingen behandeld bij de huisartsenpost.

Jongen woonde in Amsterdam

Hoe de verdachte en slachtoffers elkaar kennen, wil de politie niet zeggen. De doodgestoken jongen woonde in Amsterdam. Dat geldt ook voor de negentienjarige jongen. De vrouw en de verdachte wonen in Alphen aan den Rijn.

De politie heeft heel de nacht onderzoek gedaan in en rond het huis. Meerdere getuigen moeten nog worden gehoord. Mensen die zich nog niet gemeld hebben bij de politie en tips hebben, worden verzocht om contact op te nemen via 0900-8844.

Lees ook: Buren: verdachte steekpartij Topaasplantsoen viel ook eigen moeder aan