Sneeuw in gemeente Alphen aan den Rijn: volg hier alle ontwikkelingen

Foto: Mike Mourits

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Nederland is zondag ontwaakt onder een laag sneeuw. De NS heeft het treinverkeer voor de hele zondag stilgelegd. Ook het busvervoer is gestaakt. Busmaatschappij Arriva maakte rond 07.45 uur bekend alle bussen in de provincie Zuid-Holland tot nader order van de straat te houden.

Op de N11 tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven heeft een ongeluk plaatsgehad. Een auto slipte van de weg en kwam tegen de vangrail aan. Daarnaast heeft de politie een bekeuring van 259 euro uitgeschreven aan een automobilist wiens voorruit onvoldoende sneeuwvrij was.

Code rood

Sinds middernacht is een weeralarm van kracht in heel Nederland. Rijkswaterstaat adviseert mensen om niet de weg op te gaan vanwege het door weerinstituut KNMI afgegeven 'code rood'.

Om te garanderen dat de zorg van en toezicht op gedetineerden gewaarborgd is, heeft het personeel van de gevangenis in Alphen de nacht doorgebracht in cellen op het complex.

De atletiekwedstrijd die de Boskoopse kandidaat-olympiër Maureen Koster zou lopen in Apeldoorn, haar eerste sinds de in oktober afgegeven lockdown, is afgelast.

Corona

Alle coronatest- en -vaccinatielocaties zijn zondag gesloten en diverse kerkdiensten werden geschrapt. De kerkdienst die Studio Alphen zondag om 10.00 uur uitzond, is uit voorzorg zaterdagmiddag opgenomen.

Door de sneeuwval zijn de buitensportaccommodaties de komende dagen gesloten. Zo kan er onder meer niet getennist, gevoetbald en gehockeyd worden. Ook het buitenbad van zwembad De Hoorn is dicht.

Heb jij een mooie winterse foto gemaakt? Klik hier om 'm in te sturen naar Studio Alphen.