Speeltuin Kindervreugd bijna klaar: eind augustus is de feestelijke opening

ALPHEN AAN DEN RIJN - De laatste hand wordt gelegd aan speeltuin Kindervreugd aan de Hugo de Grootstraat. Het is wachten op de laatste werkzaamheden die even op zich laten wachten door de vakantie. 'Als we groen licht hebben, gaan we open. Het is de laatste puntjes op de i zetten', vertelt Veronica van Ofwegen. 

Feestelijke opening

De speeltuin wordt in ieder geval feestelijk geopend op 25 augustus. Dan worden er allerlei activiteiten georganiseerd en kunnen de kinderen de nieuwe speeltuin uitproberen. 

Kinderen mochten helpen met het ontwerp van de speeltuin. 'De kinderen mochten een middag komen tekenen en stickers plakken', vertelt Veronica. 'De speeltuin is voor kinderen door kinderen bedacht en dat maakt hem wel bijzonder.' 

'Eindelijk een kabelbaan'

Het nieuwe terrein is groen en duurzaam en goed toegankelijk voor rolstoelen. De bodem is semi-verhard waardoor rolstoelen gemakkelijk naar de verschillende toestellen toe kunnen rijden. 

Onder de nieuwe toestellen is ook een kabelbaan. Veronica is blij: 'Die stond al heel lang op ons wensenlijstje.' Verder is er een waterpomp aangelegd. Die is nog niet aangesloten. 'Dat is één van die laatste klusjes.' 

Onder de grond zit een opvangbassin voor regenwater. Dit water kan naar boven gepompt worden om het groen van water te voorzien. De beplanting wordt in het najaar aangelegd.