Sport Lokaal: rondje langs natuurijsbanen, Corona Cup en Alphense Boys

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De sportcompetities liggen als gevolg van het opgelaaide coronavirus stil. De radio-uitzendingen van Sport Lokaal op Studio Alphen gaan door, zij het drastisch ingekort: op zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur.

Nederland maakt zich op om te kunnen schaatsen op natuurijs. Verslaggever Peter Fase is langsgegaan bij de drie natuurijsbanen die de gemeente Alphen aan den Rijn telt:

  • Boskoop (IJsclub Otweg): bestuursvoorzitter Jeroen van der Vliet
  • Koudekerk aan den Rijn (VIJK): ijsmeester Martin van Bostelen
  • Zwammerdam (Zwammerdamsche IJsclub): ijsmeester Jeroen Eikelenboom en bestuurssecretaris Kees de Leeuw

ARC en Alphense Boys

Zodra voetbalbond KNVB een streep zet door de huidige competities, zullen allerlei regionale toernooien worden opgezet. ARC neemt via Nick Bouman het initiatief tot zo'n vriendschappelijke competitie met Bollenstreekclubs. Paul Bahlmann vertelt waarom Alphense Boys volgens vakblad De Voetbaltrainer voor het tweede jaar op rij de beste jeugdopleiding van Nederland heeft.

Zodra de bal weer gaat rollen, keren de sportuitzendingen in vertrouwde vorm terug: iedere zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur op de radio en vanaf maandagavond drie dagen lang het samenvattingsprogramma op televisie. Het maandelijkse radioprogramma De Voetbalkantine gaat ook door tijdens de coronastop.

Sport Lokaal wordt iedere zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur uitgezonden op Studio Alphen. De radio-interviews zijn hieronder terug te luisteren.