Sportgala: Arvin Slagter en Lizzy de Greef vallen in de prijzen

Arvin Slagter op het EK 3x3-basketbal 2023 in Israël Foto: FIBA

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Arvin Slagter (38) en Lizzy de Greef (19) zijn in de prijzen gevallen op het Alphens Sportgala. Ze werden voor het eerst in hun carrière uitgeroepen tot respectievelijk sportman en sportvrouw van het jaar.

3x3-basketballer Slagter kreeg de voorkeur boven beachvolleyballer Sam van der Loo en marathonschaatser Wabe de Rooij. Naast de tot winnares uitgeroepen rolstoeltennisster De Greef waren polsstokhoogspringster Sanne Rombouts en hockeyster Marente Barentsen de andere genomineerde sportvrouwen.

Schaatser/inlineskater Sem Spruit en atlete Marijn Kieft mogen zich sportjongen en sportmeisje van het jaar noemen. De prijs voor beste sportcoach ging naar Alex van Zutphen van atletiekvereniging AAV '36. Bij de genomineerde sportploegen kwam Alphense Boys JO15-1 als winnaar uit de bus.

Beste sportevenement

Sportvereniging van het jaar werd petanqueclub ACP Les Pointeurs. De nieuw in het leven geroepen prijs voor beste sportevenement was een prooi voor het ARC Heitingatoernooi. Theater Castellum diende voor het eerst sinds 2010 weer als decor voor de jaarlijkse sportverkiezingen.

Lees ook: Nieuwe namen in de race voor prijzen bij Alphens Sportgala