Gepubliceerd op 15 April 2019 om 16.01 uur

Sportoverzicht: AZC laat koppositie op laatste speeldag ontglippen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - AZC Alphen heeft op de laatste speeldag van de reguliere waterpolocompetitie gelijk gespeeld tegen ZPB Barendrecht. Het werd 11-11. Daardoor eindigt UZSC Utrecht op de eerste plek over in de eredivisie en niet de regerend landskampioen uit Alphen aan den Rijn.

Daardoor heeft AZC alleen in de kwart- en halve finales van de play-offs om het landskampioenschap het thuisvoordeel. In een eventuele finale tegen UZSC heeft UZSC het thuisvoordeel. AZC treft in de kwartfinales Het Ravijn. ZVL-1886 of De Zaan wordt de opponent in de halve eindstrijd.

Dit artikel gaat verder onder het radio-interview met Mick van den Bree over ZPB - AZC.

Avanti bijna zeker van lijfsbehoud

Het moet gek lopen wil Avanti degraderen uit de eredivisie. De tafeltennismannen uit Hazerswoude-Dorp wonnen zaterdag de eerste play-downswedstrijd tegen Hercules met 3-1. Als Avanti ook de return wint komend weekend, heeft Avanti zich gehandhaafd. Verliest Avanti, dan volgt er een derde beslissingswedstrijd.

De vrouwen van Avanti gingen met 3-0 onderuit tegen FysioScheepje/SKF. Ook Avanti speelt komend weekend de return. Bij een nederlaag handhaaft SKF zich. Evenals bij de mannen krijgt de verliezer van deze play-downsronde een herkansing tegen de verliezer van een andere play-downswedstrijd.

Dit artikel gaat verder onder het radio-interview met Simon Goessens over Hercules - Avanti.

Dure nederlaag hockeyvrouwen, mannen bijna gepromoveerd

De hockeyvrouwen van Alphen verloren met 2-1 van Amstelveen. En dat kan wel eens een hele dure nederlaag voor Alphen zijn. Amstelveen is de nummer voorlaatst en een wedstrijd die Alphen moest winnen om de nacompetitiedans te ontspringen. Door het verlies is Alphen zelf afgezakt naar een nacompetitieplek in de overgangsklasse.

In de tweede klasse wonnen de mannen van Alphen van Haarlem (1-3). De nummers twee en drie speelden gelijk tegen elkaar. Koploper Alphen staat nu drie punten voor op de nummer twee en elf op de nummer drie. De top-2 promoveert naar de eerste klasse. De volgende wedstrijd, op zondag 5 mei, kan Alphen officieel promoveren.

Alphians - Jeka in de honkbal-topklasse werd gestaakt omdat de pitchersplaat los lag. De volleybalvrouwen van Castellum spelen zaterdag een beslissingswedstrijd tegen Velo om promotie naar de eerste klasse. Dat duel wordt aanstaande zaterdag op neutraal terrein (Delft) gespeeld.

Hieronder kun je het radio-interview met Robin Tromp over Amstelveen - Alphen terugluisteren.
advertentie
 
advertentie