Sportoverzicht: eerste zege Avanti, ruime nederlaag met perspectief voor ‘HCA’

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De tafeltennissers van Avanti uit Hazerswoude-Dorp hebben hun eerste overwinning in de eredivisie van dit seizoen binnen. Frank Hollak verloor het openingsduel nog, maar daarna wonnen Steffen Greup (2x), Simon Goessens (2x) en Hollak waardoor Avanti met 5-1 won van Scyedam.

Avanti staat vijfde in de eredivisie, maar de vierde plek zit er vermoedelijk - ondanks dat Avanti op dit moment evenveel punten heeft als Scylla - niet in. Dat betekent dat Avanti bij de nummers vijf tot en met acht zal eindigen en na de kerstvakantie in de degradatiepoule gaat strijden tegen degradatie uit de eredivisie.

Datzelfde geldt voor de vrouwen van Avanti, die zevende staat in de eredivisie. Avanti verloor van Westa met 2-4. Christel Petiet en Nana Zantman haalden de Avanti-punten binnen.

5-0 hockeynederlaag

In de overgangsklasse steekt er één ploeg met kop en schouders bovenuit, dat is Union. Zondag moesten de Alphense hockeyvrouwen op bezoek bij de koploper en verloren met 5-0. Ondanks de nederlaag met grote cijfers, zag coach Robin Tromp veel goede dingen bij zijn ploeg. En dat biedt perspectief. 'HCA' staat achtste op de ranglijst. De mannen van Alphen kwamen niet in actie.

De volleybalmannen van Aspasia gingen hard onderuit tegen Switch. Het werd 0-4. De eerste en tweede set waren nog spannend (22-25, 26-28), maar in de derde set was het snel gedaan: 18-25. Ook de vierde set (25-27) was spannend, maar toen was de buit al binnen voor Switch. De Castellum-mannen verloren met 1-3 (11-25, 18-25, 16-25, 25-23) van Sovicos.

AZC Alphen komt met de schrik vrij

AZC Alphen is de regerend bekerhouder, maar bijna werden de Alphense waterpoloërs in de eerste ronde uitgeschakeld. Zaterdagavond won AZC nog met 6-9 van De Zaan, maar de return zondagavond in Alphen aan den Rijn werd door De Zaan gewonnen: 11-12. Op basis van het eindresultaat over twee wedstrijden gaat AZC met de hakken over sloot door naar de kwartfinales.

Hieronder kun je de radio-interviews met Simon Goessens (Avanti - Scyedam) en Robin Tromp (Union - Alphen) terugluisteren: