Gepubliceerd op 23 September 2019 om 19.12 uur

Sportoverzicht: Tempo verliest, tweede zege op rij HCA

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Tempo heeft zaterdag zijn eerste nederlaag van het seizoen moeten incasseren. In de veldcompetitie (hoofdklasse) gingen de Alphenaren na twee zeges op rij op eigen veld met 16-23 onderuit tegen Oost Arnhem. Na drie wedstrijden staat Tempo op de tweede plek, twee punten achter koploper Wageningen.

'We legden onze energie in de verkeerde dingen en te weinig in de wedstrijd. We verdedigden niet goed en dan ben je klaar', analyseert de nieuwe coach Wouter Blok. Aanwinst Robin van der Vliet: 'Het is nog wennen voor mij. Ik kijk heel erg uit naar de Korfbal League, dan moeten we er echt staan als team.'

De tafeltennismannen van Avanti uit Hazerswoude-Dorp hebben ook hun tweede eredivisieduel verloren dit weekend. In eigen huis was Scylla met 1-5 te sterk. Alleen Frank Hollak wist een punt in de wacht te slepen voor Avanti. Een niveau lager wonnen de dames in de eerste divisie van Hilversum met 6-4.

Volleybalcompetities gestart

De naar de eerste klasse gepromoveerde hockeymannen van Alphen wonnen zondag ook hun tweede competitieduel. VVV werd door 'HCA' met 8-1 verslagen. De vrouwen van Alphen, eveneens uitkomend in de eerste klasse, verloren voor het eerst dit seizoen: HUDITO was met 2-0 te sterk.

De volleybalderby tussen Timios (Boskoop) en Aspasia (Koudekerk) is vrijdag door Aspasia gewonnen. In de promotieklasse wonnen de bezoekers de seizoensouverture met 1-3 (22-25, 18-25, 16-25, 25-19). De naar de eerste klasse gepromoveerde Castellum-vrouwen verloren hun openingsduel van Kratos: 3-2 (25-20, 19-25, 25-19, 20-25, 15-9).

Hieronder kun je de radio-interviews met Wouter Blok en Robin van der Vliet (beiden Tempo) terugluisteren.
advertentie
 
advertentie