Sportweekend: Tempo na razend spannend slot naar finale play-offs

Foto: Joost van Steen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Met de hakken over de sloot heeft Tempo zich geplaatst voor de finale van de play-offs. Tegen Nieuwerkerk stonden de Alphense korfballers tien minuten voor tijd met 19-11 voor, maar de geelhemden lieten de concurrent terugkomen. Uiteindelijk profiteerde Tempo van een foutje van Nieuwerkerk en won met 20-19, precies genoeg om door te gaan naar de beslissende ronde.

In een best-of-three-serie met Avanti uit Pijnacker gaat Tempo uitmaken wie van de twee ploegen volgend seizoen uitkomt in de promotieklasse, de nieuwe tussencompetitie tussen de Korfbal League en de huidige hoofdklasse, en wie 'degradeert' naar de hoofdklasse dat vanaf volgend seizoen het derde in plaats van tweede korfbalniveau van Nederland is. De eerste wedstrijd is dinsdag, het tweede duel zaterdag.

AZC Alphen heeft zich ten koste van ZP Barendrecht geplaatst voor de kwartfinales van de KNZB Beker. Ondanks een gelijkspel tegen Bennebroek blijft Alphen koploper in de hockey-eerste klasse, omdat nummer twee Alkmaar verloor.

Scoreverloop en interviews