Sportweekend: Tempo wint zinderende finale en voorkomt op nippertje degradatie

Foto: Joost van Steen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Net op tijd heeft Tempo de meubelen weten te redden dit seizoen. Nadat coach Mark Glissenaar daags voor de laatste reguliere competitiewedstrijd opstapte omdat hij de boel niet meer aan de praat kreeg, begon het te lopen bij de Alphense korfballers. Onder leiding van Jessica Zeevaart en Sanne Broeksma is degradatie naar het derde korfbalniveau van Nederland voorkomen.

Zaterdagavond won Tempo van Avanti ook de tweede finalewedstrijd in de best-of-three-serie. Vlak voor tijd stond Tempo nog met 15-18 achter, maar doelpunten van Edwin van der Weijde, Marjolein Vonk en Jelle Steenbeek bezorgden de Alphenaren een verlenging. In die verlenging kwam Tempo twee keer op achterstand, maar schoot Van der Weijde in de laatste minuut zowel de 21-20 als 22-20 op het scorebord. Daardoor handhaaft Tempo zich op het tweede niveau van Nederland, dat vanaf volgend seizoen de tussenklasse heet. De hoofdklasse is na de zomer het derde niveau van Nederland.

De waterpoloërs van AZC Alphen plaatsten zich ten koste van PSV Eindhoven voor de halve finales van de KNZB Beker. De hockeymannen van Alphen verstevigden hun koppositie in de eerste klasse. Met nog zes wedstrijden te spelen is de voorsprong op de nummer twee van de ranglijst zes punten. Het verschil met plek drie, positie twee betekent namelijk play-offs om promotie, is negen punten.

Scoreverloop, interviews en samenvattingen